неделя, 4 юли 2010 г.

Джон Лоутън и Красимир Костов си обещаха да летят над Шумен с балон




Легендарният вокалист на „Юрая Хийп“ Джон Лоутън днес бе гост на шуменския кмет Красимир Костов. Звездната визита започна с чаша кафе в кметския кабинет малко предобед, с участието на заместник-кмета по култура, просвета и образование Живка Тонева и председателя на комисията по международно сътрудничество към Националното сдружение на общините в България общинският съветник Румен Русев.
Джон Лоутън пристигна в Шумен година след като по покана на Красимир Костов гостуваха изпълнителите от популярната група „Бони М“, а с техен концерт бе открит парк „Студентски“.
Градоначалникът запозна звездния си гост с историята, културата и настоящето на Шуменския край. „Не случайно логото на нашия град е „Оттука започва България“, сподели кметът с легендата, който възкликна „О, прекрасно, че тук е създадена България!“.
Петдесетгодишен отлежал коняк от Велики Преслав,
картина живопис със стария шуменски часовник, плакет на община Шумен и рекламни материали за региона подари на певеца кметът. По-късно двамата се качиха на Илчов баир, откъдето разгледаха Шумен и околностите му от птичи поглед.
До площадката за излитане на делтапланери, Красимир Костов и Живка Тонева запознаха известния си гост с идеята догодина, по време на Джулая, тук да се организира голям Световен фестивал на балоните и делтапланеризма. Лоутън прие поканата отново да ни гостува тогава, но само при условие, че всичко започне след 5,30 ч. сутринта, защото на Джулай морнинг по традиция той посреща изгрева на морския бряг. Почувствалият го вече за приятел шуменски кмет му обеща, че ако се наложи той сам с балон ще дойде да го вземе от Каварна, сочейки отвисоко в каква посока е Каварна, където преди пет години певецът си купи апартамент.
Вокалистът на легендарната група „Юрая Хийп“ с интерес разгледа паметника „Създатели на българската държава“ и се зарадва на поканата на Красимир Костов в горещия ден заедно да изпият по халба „Шуменско пиво“. За следваща среща остана обещанието да дегустират квалитетни бели вина от региона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар