неделя, 4 юли 2010 г.

Телевизия „СКАТ“ ще снима филм за Шумен





След среща между шуменския кмет Красимир Костов и управителя на телевизия „СКАТ“ Валери Симеонов днес е постигната договореност екип на телевизията да заснеме документален филм за Шуменския край.
„Това няма да е кинолента, направена по обичайния начин, а много динамична с показването на доста забележителности, интересни места и хора. Необичайното ще е, че водещ на филма ще бъде легендарният певец от групата „Юрая Хийп“ Джон Лоутън, който в някои от реализираните досега от „СКАТ“ с негово участие десет филма от тази поредица за големи български градове, дори и пропява“ каза Валери Симеонов.
Пред журналисти, по време на срещата си с Красимир Костов, в присъствието на самия Джон Лоутън, той отказа да сподели срещу каква сума ще бъде заснета кинолентата, аргументирайки се с клауза за конфиденциалност за цената от договора, но уточни, че тя ще е на половина от сумата, която биха поискали за изработването на същия проект БНТ или БТВ. Красимир Костов допълни, че не е задължително филмът да бъде платен от общинския бюджет. „Има и други начини!“ – каза градоначалникът, допълвайки, че на този етап по-важно е да се получи нетрадиционен и актуален филм, рекламиращ природните, икономическите и културните забележителности на региона. „Имаме възможност да ви омагьосаме!“ – каза в заключение на срещата Костов, обръщайки се към Джон Лоутън.
Оказа се, че откакто е в Бългалрия, легендата на „Юрая Хийп“ е успял да се снима не само в поредицата от документални филми, но и да влезе в кадрите на новия игрален BG филм „Love. net“. В него той се превъплъщава в образа на паралия шотландец, който води любовна виртуална връзка с Йоанна (актрисата Диана Добрева). Режисьор на лентата, която ще бъде завъртяна по родните екрани догодина, е Илиян Джевелеков.

Няма коментари:

Публикуване на коментар