неделя, 4 юли 2010 г.

Военен имот става международен скаутски лагер



Община Шумен ще получи още военни имоти, след като Министерството на отбраната й предостави Старата дивизионна болница за стопанисване и управление. Други военни обекти ще бъдат дадени за ползване на различни организации или ще се продават. Това съобщи на пресконференция днес областният управител Димитър Александров.
Лагер „Ивански“ на Шуменското плато, където се провеждаше традиционното военно обучение на средношколците, ще бъде предоставен на скаутите за изграждане на международен скаутски лагер. Там ще бъдат обучавани децата от Югоизточна Европа. „Това е едно чудесно място за осъществяването на подобна инициатива. Природата е много хубава. Теренът е 60 декара, има и постройки. Изпратили сме документите в Министерството на отбраната и всеки момент очакваме да го предадат в разпореждане на областния управител, след което ще сключим договор с международната скаутска организация за ползване“, посочи Димитър Александров.
Той обясни, че към предоставения на областния управител имот от 27 декара и 29 сгради, намиращи се в старата дивизия, засега интерес е проявила само полицията. На Областната дирекция на МВР ще бъдат предоставени 8 декара. „Възможностите за останалата част са или да се предостави на други регионални структури на ведомствата, или мястото да се парцелира и да се продаде“, подчерта Димитър Александров. Той допълни, че е разговарял с кмета на Шумен Красимир Костов за евентуалното предоставяне на община Шумен на Тежкия полк, Пети полк и погребите на Шуменското плато.

Няма коментари:

Публикуване на коментар