събота, 19 юни 2010 г.

Волен Сидеров стана магистър


Лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров завърши поредната образователно-квалификационна степен в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ – магистър. Този път с дипломна работа, Сидеров отново получи шестица. От общо седем студенти, той първи защитава дипломната си работа, която беше на тема „Монотеизъм и политеизъм в свещеното писание на Стария завет“.
Според членове на комисията, защитата е продължила около час и десет минути, тъй като е предизвикала оживена дискусия. С това се похвали и самият Сидеров. За неговата защита специално беше дошъл и проф. Славчо Вълчанов от Богословския факултет на Софийския университет. „Доволен съм главно заради това, че тук бяха събрани сериозни преподаватели богослови. С някои от тях се знаем отпреди тридесетина години, а може би и повече. Имам предвид проф. Славчо Вълчанов, който ми беше първият курсов ръководител в духовната академия в София през 1975-1976 година. Присъстваха много ерудирани хора, които вложиха много творческа енергия в обсъждането и отделиха доста време. Това ме радва, защото явно дипломната ми работа е предизвикала интерес у тях“, коментира Сидеров. По думите му е възможно скоро да започне и докторантура.
Четиричленна комисия постави оценката на Сидеров, като в нея влязоха проф. Тотю Тотев, доц. д-р Ангел Кръстев, доц. д-р Павел Стефанов и познатия на всички доцент от партия „Атака“ Румен Ваташки. „Рецензентът проф. Тотев препоръча много добра оценка и аз се присъединих към него, най-вече за това, че се съобразявам с мнението на рецензента, а и не пиша много лесно шестици. Мнението на председателя на комисията доц. Ангел Кръстев обаче надделя, тъй като той и доц. Стефанов настояваха за шестица“, коментира Ваташки. Той съобщи, че комисията е поставила само още една шестица, като останалите оценки са петици, а има и една четворка. „Мисля, че вдигнах летвата, защото доста страст вложиха професорите при обсъждането и предполагам, че това може да измъчи някой от колегите след това, но нищо – нека да е висока летвата“, коментира още Сидеров.

Няма коментари:

Публикуване на коментар