четвъртък, 19 август 2010 г.

Спасиха млада шуменка, опитала да скочи от покрива на блок



Без намесата на психолог, само двама патрулиращи полицаи успели да разсеят и да хванат жената, която седяла на перваза.Двама патрулиращи полицаи в неделя призори спасиха 28-годишна шуменка, опитала се да скочи от покрива на осеметажен блок на ул. „Владайско въстание“ 7, вх. 3. Сигналът, че млада жена заплашва да се хвърли и седи на перваза на ъгъла на покрива, надвесена над бездната, е получен в 6,36 часа. Според 60-годишната бивша санитарка в спешното отделение на Шуменската болница Пенка Николова, която се обадила на тел. 166, униформените дошли за минути. Без намесата на психолог, само двама патрулиращи полицаи успели да разсеят кандидат-самоубийката. Единият разговарял с нея, а вторият издебнал мига, в който тя се обърнала и я хванал здраво през кръста.
Младата жена не живее в този блок, а в къща на близка улица. Най-вероятно се е качила тука, защото входът не се заключва и капандурите към покрива зеят отворени. Предполага се, че домашен скандал е накарал русата и красива жена да мисли за смърт. През цялото време, докато седяла на перваза на покрива, тя разговаряла по мобилния си телефон с майка си и крещяла: „Скачам, скачам, нищо не може да ме спре“.
Младата пенсионерка Пенка, която само преди 3 месеца напуснала спешното, по дългогодишен навик станала рано. Тя живее на последния осми етаж в двустаен апартамент. Около 6,30 часа излязла на терасата да си направи кафе на газовия котлон и в сутрешната тишина на неделния ден чула хлипане и плач. Повдигнала глава и видяла ридаещата жена да седи на перваза на съседния вход, покривът бил по-издаден и тя била буквално на метър над балкона на жената. „Приличаше на дете, русичка, красива, облечена в къси панталони“, разказва Пенка.
Жената говорела с някого по телефона и крещяла, че скача. Лицето й било обляно в сълзи. Кака Пенка бегом излязла от апартамента си, качила се по стръмната метална стълба и се озовала на покрива. „Момичето беше на половин метър от мене.“ Пенка започнала да я разубеждава: „Не скачай, млада си, виж колко си хубава, как така ще се убиваш“.
Вероятно домашен скандал е накарал младата жена да мисли за смърт, защото се оказало, че през цялото това време тя разговаряла по мобилния телефон с майка си. После внезапно подала телефона на Пенка. „Майката звучеше твърде спокойно, само ме попита на кой адрес се намира дъщеря й. Каза, че те живеели на „Шуменска комуна“ 6.“ Пенка върнала джиесема и бързо слязла в апартамента си, оттам да се обади в полицията. „След минута видях пред балкона, че полицейската кола спря пред блока. Като видяла патрулката, жената се разкрещяла: „Не искам полиция, ако дойдете, веднага скачам“. На мястото веднага е била пратена пожарна кола. Огнеборците били готови да опънат платнище, ако жената реши да скочи.
Акцията по спасяването била светкавична. Докато Пенка успее отново да се качи на покрива, младата жена вече не била там. Униформените полицаи успели да я свалят. Тя е отведена в спешното на шуменската болница, за да бъде прегледана от психиатър и консултирана с психолог.
Случаят не е включен в пресбюлетина на полицията, но началникът на РУ на МВР в Шумен Валентин Велев го потвърди.

1 коментар:

  1. Страхотен ресурс! С радост прочетох цялата статия. Желая Ви успехи!

    Ще съм признателен, ако разгледате и нашият блог за пари и печелене:
    BedenBogat com
    & Viseo

    ОтговорИзтриване