сряда, 18 август 2010 г.

Беглец от затвора изнасилил жена от Градище, ограбил я и я пребил


46-годишният затворник е задържан в Омуртаг, ще го водят в Шумен * По отпечатъците на пръстите насилникът е намерен.
Беглец от затвора в Плевен е изнасилил миналата нощ около 3 часа 55-годишна жена от село Градище, после я пребил и ограбил. Днес през целия ден селото е било пълно с полицаи, които са разследвали случая, казаха местни хора, но от дирекцията в Шумен са пазели случая в тайна. Едва след 17 часа той беше потвърден от шефа на областната дирекция на полицията в Шумен Любомир Христов и от кмета на селото Идриз Халидов. Насилникът, 46-годишният пандизчия с инициали Д. Д. Р., е бил задържан в Омуртаг, снощи се очакваше да го доведат в Шумен.
Според хора от Омуртаг изнасилвачът се казвал Дечко Райков. Той е бил изпратен от затвора в Плевен за лечение в МВР болница, откъдето е избягал през април, като изпълнението на присъдата е било спряно през това време. Излежавал е 12-годишна присъда за кражби и грабеж, многократно е регистриран. Не е ясно как се е озовал в Градище и откъде е познавал 55-годишната си жертва, самотноживеещата Хасие (Ася) Колева, която е изнасилил. „В момента криминалистите са в кметството, разследват случая“, каза по телефона днес около 18 часа кметът на селото Идриз Халидов.
Местните хора са ужасени от случилото се. Според неофициални полицейски източници, жената е ромка, която живеела сама. Първият й съпруг починал, а с втория отдавна се разделила. Била е изнасилена три пъти през нощта, гаврата продължила часове. Първо в дома на жената стационарният телефон три пъти звънял и никой не се обаждал. Последният път тя попитала „кой е“, но отсреща затворили. Вероятно са проверявали дали Ася си е в къщата. После жената чула шум в антрето. Погледнала през прозореца и видяла сянката на мъж, който развива бушоните.
Помислила, че някой съсед се шегува или прави номера. Вместо да позвъни в полицията или на тел. 112, тя отворила рязко вратата, за да се скара на злосторника. В този момент той я ударил няколко пъти с юмрук в кръста и я замъкнал към леглото, където я изнасилил. Според селската мълва, той казал: „Твоята приятелка ми рече, че имаш много злато“. Затова се предполага, че той има съучастник. Тогава жената се досетила и в тъмното свалила от ушите си златните обеци и ги хвърлила на пода. Така ги опазила от грабителя. Още златни накити имало и в дамската й чанта, но той не ги открил.
След като я изнасилил затворникът започнал да я влачи из стаите и да я пита къде крие златото. После отново я върнал в нейната стая и я изнасилил още два пъти. По отпечатъците на пръстите насилникът е бил установен.
По данни на агения „Фокус“, които цитират директора Любомир Христов, затворникът отмъкнал от дома на жертвата си златен часовник, златни пръстени, огърлица и други ценни предмети.

Няма коментари:

Публикуване на коментар