събота, 14 август 2010 г.

Блато с жаби в подножието на Паметника „краси“ Шумен




От доста време подножието на водната каскада, спускаща се от паметник „Създатели на българската държава“, се е превърнало в развъдник на жаби и летящи насекоми. В заблатените езерца плува изобилие от попови лъжички, летят комари,а мръсната вода бъка от кой знае още какви животинки. Вечер районът се оглася от нестроен жабешки хор. Във водата в каменните корита плува всякаква мръсотия, празни бутилки, найлонови торбички…
Репортерска проверка на „Шуменска заря“ днес установи, че там деца ловят риба. Незнайно как в мръсната вода се развъждат и малки рибки, вероятно каракуда или платика. Според децата, те били там, за да не скучаят. Ловят рибата с ръце, слагат я в бутилка с вода и после я връщали обратно. Но тази игра в мръсната вода е твърде опасна, защото не се знае какви твари се въдят из нея.
Иначе тревата в района наоколо е окосена, което означава, че някой се грижи за поддържането му. Обаче, кой знае защо, в отсечката по стъпалата от улица „Съединение“ до „Владайско въстание“ няма кошчета за боклук. Само на първите стъпала има едно единствено, преливащо от празни бутилки. Освен това цели участъци са с окрадени павета. Те липсват още на първия ред пейки до Младежкия дом. Една пътека, свързваща стъпалата от двете страни, вече е изцяло от пръст, втората е преполовена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар