събота, 7 август 2010 г.

Шуменските спецполицаи разбиха поредна банда, разпространявала наркотици



Задържан е Бегемота и още трима за наркотици, пратката идвала от столицата, снабдител бил 56-годишен мъж, собственик на детективска агенция * Парите за дрогата били слагани в тайник, а час и половина по-късно идвала и пратката с канабиса, но на друго място в землището край Шумен.
Шуменските антимафиоти разбиха банда за разпространение на канабис, която пласирала в града по около килограм дрога всеки месец. Това е четвъртият удар на полицията в Шумен от началото на годината. На трима от задържаните вече са повдигнати обвинения. В спецакцията по пътя за Пети километър, на входа на бившето ТКЗС, за която писахме, са били задържани водачът на таксито, 38-годишният Николай К. от с. Ивански и двете момчета, които са пътували в колата. Светлина около тайната акция, за която „Шуменска заря“ писа, днес беше дадена на специален брифинг от окръжния прокурор Ася Петрова, от директора на полицията в Шумен Любомир Христов и говорителя Десислав Райчинов. Първите задържани в таксито, освен шофьора, са били 20-годишният Стоян Димитров Велев с прякор Бегемота и 22-годишният Светлозар Вичев Жеков. Под предната седалка, където седял Бегемота, са намерени пакети с около 300 грама канабис, от които, според полицията, могат да се направят 1500 цигари, всяка с пазарна цена на дребно 10 лв. Непосредствено след задържането на тримата са извъшени претърсвания на няколко жилища в Шумен.
В дома на Бегемота е открито пакетче със суха тревиста маса, а в дома на 20-годишния Д. Д. саксия с канабис, 14 броя семена. По време на претърсването той е хвърлил пакетче с канабис. Така за срок от 24 часа са били задържани още двама, 20-годишният Д. Д. и 22-годишният Христо Николаев. След престой от едно денонощие в ареста таксиметровият шофьор Николай-Кайо е бил освободен, каза директорът на полицията Христов. Засега е прието, че шофьорът при ареста научава за опасния товар, който возел, заедно с двамата млади пътници. С прокурорско постановление за срок от 72 часа са били задържани Стоян и Христо.
Големият удар за шуменските полицаи се състои в това, че са само за ден те са стигнали до снабдителя на дрогата. По предварителни данни това е 56-годишният столичанин Любомир Маринов Костадинов. По думите на Любомир Христов той е собственик на детективска агенция. Според ДАКСИ той е съдружник и управител на фирма „Аркус-сигурност“ООД със седалище в столичния район „Слатина“, ул. „Шипченски проход“ 27. Пак от там става ясно, че през 1999 г. костадинов е бил съдружник в обща фирма със Златомир Иванов-Баретата, но още на другата година е бил заличен. Справка в Интернет показва, че през 2006 г. Костадинов е бил един от свидетелите по делото срещу Златко Баретата, но не е ясно дали се е явявал.
Парите за дрогата са били слагани в различни тайници под камък или дърво. След около 1.5 часа идвала и пратката с канабис, но била поставена на друго място пак в землището край Шумен. Целта била снабдители и разпространители да не се познават, а и да не бъдат задържани накуп всички от веригата.
По указание на наблюдаващия прокурор служители на ГД БОП късно вечерта в сряда са задържали в София 56-годишния софиянец, с когото Стоян-Бегемота поддържал контакти. Столичанинът с конвой е бил преведен в Шумен около 6 часа днес.
От него са били иззети 5 броя мобилни телефони. Антимафиотите на Шумен при провеждането на оперативните мероприятия и процесуално-следствените действия са изяснили, че в местност в землището на Шумен Стоян е оставял парите, а след известно време, на друго място, пак той е вземал наркотичното вещество. Част от сумите били изпращани с банкови преводи. Изяснено е, че Бегемота е поддържал контакти с 29-годишния син на софиянеца Д. Л., който до началото на лятото живеел на квартира в Шумен. До момента пред съдия са разпитани 10 души. Разпитани са над 20 свидетели, клиенти на разпространителите. Изяснено е, че Стоян продавал наркотиците на различни места в Шумен. Днес съдът гледа мерките на тримата задържани.
Работата по образуваното досъдебно производство по чл. 354 А от НК за разпространение на наркотици и чл. 321 за организирана престъпна група продължава.

1 коментар:

  1. Вы ищете ссуду для финансирования своего проекта по ставке 2 взамен или жилищный ссуду или ссуду на покупку автомобиля, тогда предложение г-на Педро о ссуде будет для вас хорошим, так как они предложили международный кредит физическому лицу или компании, ищущим способ расширить свой бизнес или личный заем, потому что г-н Педро и его рабочая компания помогли мне профинансировать мой бизнес по ставке 2 взамен, и я закрою свой заем в следующем году в этот день, я действительно надеюсь заказать у них еще один заем, потому что они настоящая кредитная компания с очень хорошими процентами. свяжитесь с г-ном Педро кредитным предложением по электронной почте: pedroloanss@gmail.com

    ОтговорИзтриване